Uw mondhygiënist

Annelieke Papadaki-Kromkamp

Ik ben in 1984 mijn "mondzorg" carriëre begonnen met de opleiding tot tandartsassistente. Na deze 3 jarige opleiding heb ik gestudeerd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). In 1990 studeerde ik af als "Mondhygiënist. Ik heb daarna 6 jaar in een algemene praktijk in Den Haag gewerkt. Na een jaar in Griekenland te zijn geweest, heb ik weer als mondhygiënist gewerkt en heb ervaringen opgedaan in de commercie (oa. Elmex), in het ziekenhuis (VU) en in dienst bij verschillende tandartspraktijken. In 1999 ben ik begonnen in de Praktijk voor Mondhygiëne in Pijnacker.

Vanaf 2001 heb ik, naast mijn praktijk, gewerkt als vrijwilliger voor de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten. Eerst in de commissie vrijgevestigde mondhygiënisten, later als regiofunctionaris. Van 2008 tot en met 2012 ben ik bestuurslid van deze landelijke beroepsvereniging geweest. Het is leuk om naast mijn contacten met patiënten op deze manier met mijn vak bezig te zijn en me in te zetten voor de belangen van de mondhygiënist en voor de mondgezondheid van de patiënten. Eind 2012 ben ik gestopt als bestuurslid om meer thuis te zijn voor de zorg van onze zoon.

Toegankelijkheid

Vanaf 2006 is de mondhygiënist rechtstreeks toegankelijk. Dit wil zeggen dat er geen verwijziging nodig is om voor een behandeling of een vergoeding in aanmerking te komen.

Een mondhygiënist is dé preventiespecialist!

Het ontwikkelen van gaatjes of tandvleesproblemen heeft bijna altijd te maken met verkeerde eetgewoonten of niet de juiste verzorging. Een mondhygiënist zal uw gebit screenen en u de juiste instructie en voorlichting geven zodat ook u een leven lang een gezond gebit heeft.

Natuurlijk is een gezond gebit belangrijk om goed te kunnen praten, eten, lachen, kortom: voor een goed algemeen welbevinden.

Inmiddels is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een gezond gebit ook een belangrijke rol speelt in het voorkomen van complicaties bij Diabetes Mellitus (suikerziekte), bij hart- en vaatziekten en bij vroeggeboorten. Het vermoeden bestaat dat ook bij tal van andere aandoeningen mondbacteriën een rol spelen bij de ontwikkeling van deze aandoeningen. Een gezond gebit is dus niet alleen van belang voor uw mond, maar voor uw hele lichaam!

Een leven lang fit met een gezond gebit!

adres gegevens

Een bezoek aan de mondhygiënist is aan te raden wanneer u:

Openingstijden

Maandag8.30-17.00 uur
Dinsdag8.30-15.00 uur
Woensdag8.30-12.00 uur
Donderdag8.30-15.00 uur
Vrijdag8.30-12.00 uur

 

logo klein

afspraak maken verzetten

menu afbeelding
APKmondzorg logoAPKmondzorg logo